Fonksiyonel olarak gayet faydalı. Her zaman her yerde konuşabilir olmak çok güzel. Ama hep o yaydıkları radyo dalgalarından dolayı bir şüphe vardır. Yıllar sonra etkileri daha fazla gözlemlenebilir. Cep telefonları da bir radyo mantığı ile çalışır. Bir alıcı ve vericisi vardır. Radyo frekansları da enerji taşıdığından insan vücudundaki hücre yapısında değişikliğe sebebiyet veriyor. Kanser de bu hücre yapısındaki değişiklik sonucunda oluşan bir hastalıktır.
Cep telefonunu kulağa dayamak radyo dalgalarının kafamıza yakın olmasına sebebiyet verir. Dalgaların etkisi vücuda yakın oldukça daha fazladır. Bu radyo dalgalarının vücudumuza zararı SAR adı verilen bir değer ile ölçülmektedir. Cep telefonu alırken SAR değeri küçük olanı tercih etmeye çalışın. AB tarafından önerilen zararsız SAR değeri 2W/Kg’dır. Amerika’nın zararsız SAR değeri kabulü ise 1,6W/Kg. Günümüzde IPhone4 için bu değer ortalama 0,93W/Kg’dır. Blackberry Bold 9700 için 1,36W/Kg. Bu değer küçük oldukça vücuda zararı da daha az oluyor. Fakat üreticiler zaten bu değeri önerilen sınır değerlerinin altında yapıyorlar. Bilinmeyen marka Çin malı cep telefonlarını kastetmiyorum. Çünkü onların SAR değerleri üretici tarafından açıklanmıyor. Ama radyo dalgalarının insan vücuduna zararlı olabileceği yukarıda da bahsettiğim gibi biliniyor. Bu zarar, dalganın şiddetine ve maruz kalınan süreye de bağlı. Daha güvende olabilmek için cep telefonunu vücuttan uzaklaştırmak en doğrusu. Bunu yapabilmek için kablolu kulaklık veya bluetooth kulaklık kullanmak en isabetli karar olur.
Bu nedenle önerim cep telefonu kullanırken ya içinden çıkan kablolu kulaklığı kullanın, ya da bir bluetooth kulaklık ile konuşun. Kablolu kulaklıklar pek rahat ve kullanışlı değil. Kablolar sürekli karışıyor, dolanıp düğüm oluyor, bir süre sonra da çeşitli noktalardan kıvrılıp içinden kırılıyor. Bunun sonucu olarak da ya kulağınıza ses gelmez, ya da karşıya sesiniz gitmez. En rahat olanı bluetooth kulaklık.